FAQ

Här kommer svar på några av de vanligaste frågorna som vi på kundtjänst får från våra kunder. 

Våra pergolasystem är i stora drag en aluminiumkonstruktion med en ihopfällbar PVC duk. Bioklimatsystem är en aluminiumkonstruktion med roterande lameller, dessa system klarar högre laster i form av snö men är också ett mer flexibelt system.

I samtliga automatiserade system som vi säljer ingår alltid motor och fjärrkontroll i priset.

Nej, alla våra tjänster för att göra en beställning är kostnadsfria, gäller även ifall man inte gör en beställning efter vårat platsbesök,

Samtliga konstruktioner och modeller, förutsatt att systemet är monterat med rätt lutning, är vattentäta. Vid extrema väderförhållanden kan vatten komma att tränga in i konstruktionen.
Vi kan tillgodose valfri standard RAL kulör på konstruktionen då allt tillverkas ifrån grund utan extra kostnad när det gäller alla våra måttbeställda system. Vi har ett flertal olika kulörer på duk samt konstruktion. Det går även att få i valfri special RAL-kulör, kontakta oss för mer info.
Vi levererar våra pergolasystem fritt inom Sverige. Kräver leveransen specialtransport eller andra tillkommande kostnader  såsom färja tillkommer detta och debiteras separat.  Bor ni utanför Sveriges gränser ber vi er att kontakta oss för ytterligare information.
Standard är ca 6 +- 2 veckor från att ordern är lagd till utkörning och montering. Detta kan komma att justeras beroende på status i fabrik.

Vi levererar våra system med kranbil för att göra det så smidigt som möjligt ute på plats. De levereras även styckvis beroende omfattning utav projekt och utrymme.

Behörig elektriker måste utföra elinstallationen!
Riksdagen har beslutat att den tillåtna byggnadsarean för komplementbostadshus ska utökas från 25,0 m2 till 30,0 m2. Lagändringen kommer att träda i kraft den 1 mars 2020 och bygglov krävs därefter inte under 30m2 dock bör en bygganmälan göras. Pergolasystem fallar i vissa kommuner under detta och andra inte, därför rekommenderar vi att ni tar kontakt med kommunen för att säkerställa vad som gäller. 
Doublemotion Inglasning

Köpvillkor

Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar och eventuella färgavvikelser. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella prisfel före beställningen är behandlad.

Dina kontaktuppgifter kommer endast att ses och behandlas av Pergoflex, detta för att vi på ett enkelt sätt ska kunna ta hand om dig på ett bra sätt. Dina kontaktuppgifter kommer aldrig säljas eller på annat vis spridas till tredje part.

Betalningsvillkor vid beställnings avser 50% av det totala beloppet innan beställning, 40% vid leverans och resterande belopp betalas in efter montering.