På grund av den fortsatta populariteten för utomhusliv som en stor trend inom hemförbättring har pergolan sett en betydande ökning i popularitet de senaste åren. Trots att pergolan har funnits mycket länge – möjligen sedan det antika Egypten – är det också en av de strukturer som oftast misstas för andra liknande.

Till att börja med är en pergola en mycket vanlig utomhusbyggnad som kan vara den perfekta pricken över i:et för ditt utomhusliv. Det fungerar som centrum för din bakgårds underhållningsområde och ger området en kontaktpunkt. Dessutom kan det fungera som ett övergångsområde, vilket ger skugga och integritet samtidigt som det bevarar en luft av öppenhet och utsikt över himlen. Följaktligen, hur ser en pergola ut? Just här är det den här saken

Olika pergolatyper:

Majoriteten av pergolaer som du ser är gjorda av trä eller vinyl. Det finns dock också pergolaer av metall och aluminium. Vilket du än väljer beror till stor del på vilket du tycker ser bäst ut, hur mycket pengar du har att spendera och om du är beredd att utföra lite enkel vård för att förlänga livslängden på din pergola.

PVC-pergolaer:

PVC är ett material som förmodligen är mer bekant för dig eftersom det ofta används i VVS, men det kan också formas till praktiskt taget vilken form eller storlek som helst. PVC måste vara tjockt för att vara robust, samtidigt som det är ett hållbart material. Om du någonsin har burit en bit PVC-rör är du medveten om hur rejält det är i förhållande till dess storlek. PVC används endast för utsidan av strukturen när man bygger en pergola ur materialet. Vanligtvis används aluminium som är starkare och lättare än stål för att göra det inre stödet. En PVC-pergola med tak är därför ganska rejäl på grund av vikten på det inre stödet och det yttre materialet.

pergola pvc
pergola pvc

Bioklimatisk pergola:

Aluminium används vid tillverkningen av bioklimatisk pergola, som erbjuder intelligent UV-skydd, naturlig temperaturhantering och försvar mot dåligt väder som snö, vind eller regn.

Termen ”bioklimatisk” avser de speciellt skapade lamellerna. Genom att skapa skuggor och strömmar hjälper det till att automatiskt klimatisera miljön. Med hjälp av en fjärrkontroll eller en smartphone kan de motoriserade lamellerna öppnas och stängas, släppa in ljus och ventilation, blockera sol och regn på sommaren och även snö på vintern.

För att säkerställa optimal funktion är bioklimatiska pergolor med  tak utrustade med tekniska funktioner som regn, snö, vindsensorer, LED-belysning, ljud- eller värmesystem och en smartphone eller fjärrkontroll. Du kan programmera funktioner för att reglera belysning, temperatur, rörelse av ka taklameller och sidogardiner. Deras största fördel är att det gör att du kan lägga till ett helt nytt rum i ditt hus som du kan njuta av året runt. Du kan dra full nytta av verandor, terrasser och trädgårdar utan att göra något arbete tack vare dessa pergolor, som ger skydd mot sol, regn och snö.

Pergola med tak

Pergola med duk:

Förmågan att utforma utrymmen för olika situationer och förbättra ditt bostads- eller arbetsutrymme är dess viktigaste fördel. På grund av deras justerbara lameller kan du använda dem som ett regn- och solskyddssystem, skapa ett luftigt område under sommaren eller till och med acklimatisera det med hjälp av deras värme- och kylsystem.

På grund av sin enastående livslängd och användning av premiummaterial och banbrytande teknik kan en aluminiumpergola med duk användas i många år med lite underhåll. Ta en paus, arbeta hemifrån eller lyssna bara på musik. När som helst på året kan du ha evenemang på din uteplats, trädgård eller pool, eller till och med skapa ett spa eller grillplats. Pergola med pvc duk passar fint till alla miljöer och gör att du på ett hållbart sätt kan designa den perfekta miljön. Gör din pergola unik genom att använda en mängd olika nyanser och texturer för att skapa den perfekta miljön för din omgivning eller design.

pergola med duk

Notering:

Vi är ett företag som är dedikerat till att ge våra kunder bästa möjliga service. Vi erbjuder 100 procent nöjdhetsgaranti på var och en av våra pergola med tak. Vi är också stolta över att kunna nämna att vi är ett familjeägt företag som säkerställer vår livslängd i drift. Eftersom det kan vara utmanande och skrämmande att köpa pergola- och glasprodukter har vi skapat en användarvänlig webbplats som innehåller fördjupad information om varje produkt. Dessutom är vårt kundtjänstteam tillgängligt 24/7 för att hjälpa dig att välja den finaste produkten för dina behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *